Αποχώρησε ο βετεράνος μηχανικός Bob Bell από την Alpine – Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει


Υπηρέτησε ως τεχνικός διευθυντής στη Renault, κερδίζοντας πρωταθλήματα με τον Fernando Alonso, ενώ τέλεσε team principal το 2009.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 6/3/2024

Οι αποχωρήσεις από την Alpine το τελευταίο διάστημα είναι αρκετές, με την ομάδα να διανύει περίοδο ολικής αναδιάρθρωσης. Οι κινήσεις αυτές ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, με τον τερματισμό των συμβολαίων του team principal, Otmar Szafnauer και του αθλητικού διευθυντή, Alan Permane, με απόφαση του Bruno Famin, ο οποίος αυτή τη στιγμή κρατά τα «ηνία» της ομάδας.

Ακολούθησε ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Pat Fry, ο οποίος ανέλαβε τελικά έναν παρόμοιο ρόλο στη Williams, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο τεχνικός διευθυντής, Matt Harman, κι ο επικεφαλής αεροδυναμικής, Dirk de Beer, παραιτήθηκαν από τα πόστα τους.

Τώρα, μία νέα αποχώρηση έγινε γνωστή, με τον βετεράνο μηχανικό, Bob Bell, να φεύγει από την ομάδα, έχοντας ολοκληρώσει τρεις θητείες με την ομάδα. Εντάχθηκε στο δυναμικό της το 1997, όταν εκείνη ακόμη ονομαζόταν Benetton, φεύγοντας για λίγο καιρό για την Jordan κι επιστρέφοντας το 2001, όταν «γεννήθηκε» η Renault.

Τέλεσε ως τεχνικός διευθυντής το 2005 και το 2006, δηλαδή τις πρωταθληματικές σεζόν του Fernando Alonso, ενώ το 2009, προάχθηκε σε team principal μετά το γνωστό σε όλους 'Crashgate' του GP Σιγκαπούρης του 2008 και την αναχώρηση του Flavio Briatore.

Από το 2011 έως το 2014, ο Bell μετακόμισε στη Mercedes, όπου είχε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, κάνοντας την εκ νέου επιστροφή του στη Renault το 2016, αναλαμβάνοντας το ίδιο πόστο. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ιρλανδός ανέλαβε χρέη συμβούλου στην ομάδα, με την άμεση ενασχόλησή του με τη Formula 1 να ολοκληρώνεται εκεί. Μέχρι και σήμερα, εργαζόταν στην Alpine Labs, το τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας που εστιάζει στην εφαρμογή των τεχνολογιών του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε άλλους τομείς.

Η επόμενη μέρα θέλει τον Bell να μεταβαίνει στην Aston Martin, όπου θα έχει ρόλο τεχνικού διευθυντή, όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: 

«Έχω εντυπωσιαστεί από την πρόοδο που έχει κάνει η Aston Martin Aramco τα τελευταία χρόνια. Η ευκαιρία που μου δίνεται να συμμετέχω σε αυτό το ταξίδι είναι εξαιρετικά συναρπαστική κι ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους τεχνικούς ηγέτες του Silverstone. Η κλίμακα κι η φιλοδοξία αυτού του πρότζεκτ αποτελεί μεγάλο κίνητρο. Είμαι αγωνιστής, και βλέπω την πείνα και την αποφασιστικότητα που τροφοδοτεί αυτήν την ομάδα. Ανυπομονώ να παίξω τον ρόλο μου με τον Mike και την υπόλοιπη ομάδα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρουσιάστηκε η Alpine A524 με ελάχιστο χρώμα και πολύ ανθρακόνημα (photos)

Ποιος πιλότος της F1 έκανε ιδιαίτερα μαθήματα οδήγησης στον Zinedine Zidane (photos)

Ο Mick Schumacher με διπλό ρόλο σε Mercedes και Alpine το 2024